Кехлибар комплекти за деца

Кехлибар комплекти за деца - Амберлино

КЕХЛИБАРА

 ЛЕКУВА, ОБЛЕКЧАВА, ПРЕЧИСТВА, ЗАЩИТАВА, ХАРМОНИЗИРА, ЕНЕРГИЗИРА

Кехлибарът е органичен материал, който е бил част от живата природа преди милиони години. Вярвам, че се е съхранил до днес, за да можем да се радваме на красотота му и да  се възполваме от ценните му свойства.

Какво представлява кехлибара?

Кехлибарът е древна изкопаема смола, която се втрърдявала милиони години, добива се основно от Балтийско море и в съвременната медицина и в бижутерийното производство. Традиционен Европейски лек за облекчаване на болките при никнене на зъбки при малки деца и бебета, природен имуностимулатор за всички възрасти.

От къде произлиза кехлибара?

Преди 90 до 30 милиона години, при затопляне на климата в Северна Европа боровите гори започнали интензивно да отделят смола. Попаднала в почвата, тя се е  отмивала и отнасяла от дъждовете и реките, които се вливали в Балтийско море. Кехлибарът е един от първите камъни, използвани за амулети, украшения и лечение още от каменната ера. Днес 90% от кехлибара в света се добива от Балтийско море.

Кехлибарът и хилядолетните традиции

Кехлибарът е бил високо ценена и търгувана стока в Египет, Древна Гърция и Рим, Персия и Китай. Бил е широко използван от тогавашната медицина. Предписвали лечение с кехлибар при заболявания на бъбреците, стомаха, гърлото, астма, треска, главоболие, ревматизъм, кожни проблеми, психични проблеми, както и при женски болести, за укрепване на зъбите, лечение на щитовидната жлеза и др.  От него са приготвяли тинктури, мехлеми, балсами, за да лекуват различни болести, възпаления, отоци и спиране на кръвотечения. Наричан е „слънчевият камък”, вярвало се е, че носи здраве, щастие, любов и пази от болести и нещастия. През Средновековието в Прибалтийските държави, тръгват традициите в обработката на кехлибара и изработката на различни накити. След края на II-та Световна Война започва разцвета на кехлибарената бижутерия.

Кехлибарът в съвременната наука

Кехлибарът е признат за природен биостимулатор, който влияе благотворно върху целия организъм, подсилва имунитета, възстановява жизнения тонус и енергийния баланс. Това се дължи на кехлибарената киселина, която при температурата на тялото 36,6 С прониква през кожата и се включва в кръвния поток. Установено е, че:

  • възстановява състава на кръвта, облекчава работата на сърцето;
  • влияе благоприятно на очите, ставите, бъбреците, черния дроб, стомаха, щитовидната жлеза;
  • помага при хроническа отпадналост, безсъние, главоболие, простудни заболявания, астма, кашлица, болки и възпаления на гърлото;
  • успокоява нервите, стреса, подсилва паметта и изостря интелекта и интуицията;

 Кехибарът има  противовъзпалителни, противостресови,  детоксикиращи,  болкоуспокояващи и антиоксидантни свойства:

  •   Пречиства организма от токсините, бори се със свободните радикали, а   положен на болното място премахва болката и отока.
  • Неутрализира негативната енергия и вредното електромагнитно излъчване на ел.уредите (компютри, телевизори, моб. телефони, микровълнови и др.)

Влияе благоприятно и укрепващо на всички възрасти, няма никакви странични ефекти -  чист натурален продукт, особено подходящ за бебета, кърмачки и малки деца (при колики, болки при никнене на зъбки, нервност и възбудимост).

Другото, което знаем, че е чудесен източник на отрицателни йони, така нужни за циркулацията на  енергията ни и засилването на кръвообращението ни. Доказано е, че прекарването на дълго време в затворени помещения с телвизори, хладилници, домакински ел. уреди, моб. телефони и други са наситени с положителни йони и това оказва неблагоприятен ефект за здравето ни, води до поттиснатост и депресии и може в последствие да занижи жизнените ни  показатели. Кехлибарът отделя отрицателни йони, така нужни за физическото, псхическото и умствено здраве и хармония. Други източници на отрицателни йони  са всички открити пространства най- вече паркове, градини, плажове, планини, близостта до реки и водопади, дъжд. Природата ни дава всичко, от което имаме имаме нужда, за да се чувстваме здрави и щастливи.

Съхранила частица от живата природата и енергията на земята и водата, тази древна смола пленява с красотата и ценните си свойства от хилядолетия до днес. Кехлибарът ще върне радостта в живота и бодростта на духа и тялото.

 Носете продължително кехлибарени бижута, за да се чувствате жизнени, щастливи и в добра здравословна форма!

Кехлибар за бебета

Кехлибар за бебета от Амберлино

Кехлибар за бременни жени

Кехлибар за бременни жени от Амберлино

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram